Sağlık Bakanlığı’nda çalışmak isteyenler 1 dakika beklemesin! 36 Bin personel alınacak

Sağlık Bakanlığı’nda çalışmak isteyenler 1 dakika beklemesin! 36 Bin personel alınacak

Sağlık Bakanlığı iş arayanların yüzünü güldürecek bir ilan paylaştı. Tam 36 bin sözleşmeli personel alımı yapılacak. Peki alımlar ne zaman ve hangi koşullarla yapılacak? İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Kamu kurumları, ihtiyaçları doğrultusunda yeni atamalar yapmaya hazırlanıyor. 2024 yılında en büyük atamalardan biri ise Sağlık Bakanlığı’na olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre uzman tabip, sağlık teknikeri, sağlık memuru, hemşire, ebe ve diyetisyen meslek kollarının aralarında bulunduğu 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı gerçekleştirilecek. Adaylar, başvurularını kılavuzda yer alan detaylara göre yapacaklar.

Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda Sağlık Bakanlığı bünyesinde 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip ve 32 bin 464 uzman tabip alımı gerçekleştirilecek. Bu duyurunun ardından personel alımı başvuru tarihleri için gözler ÖSYM’ye çevrildi.

Başvurular KPSS puanı ile yapılacak

Başvuruların KPSS puanına göre yapılması bekleniyor. Bu nedenle kadro ve branş sıralamaları büyük önem taşıyor. Kılavuzda yer alacak personel alımı başvuru şartları ve özel koşullar adayların dikkatle incelemesi gereken noktalar arasında. Sağlık Bakanlığı’nın personel alımı ilanının üzerinden haftalar geçerken, başvuru tarihleri için beklentiler giderek artıyor.

Sağlık Bakanlığı personel alım kılavuzu yayınlandı mı?

2024 yılı için Sağlık Bakanlığı’nın 36 bin sözleşmeli personel alımıyla ilgili kılavuzun ÖSYM tarafından yayınlanıp yayınlanmadığı merak ediliyor. Başvuru sürecine dair detaylar ve başvuru tarihleri konusunda yapılacak resmi açıklamalar adaylar tarafından yakından takip ediliyor. ÖSYM’nin yapacağı duyuruyla birlikte başvuru sürecinin tüm ayrıntıları netlik kazanacak.

Sağlık Bakanlığı 2024 yılında 36 bin sözleşmeli personel alacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla birlikte, Sağlık Bakanlığı 2024 yılı için 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı yapma kararı aldı. Karara göre; 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip ve 32 bin 464 uzman tabip istihdam edilecek. Bu personelin bir kısmı acil sağlık hizmetlerinde, bir kısmı ilçe sağlık müdürlükleri toplum sağlığı merkezlerinde bazıları sağlık evlerinde görev yapacak. Çoğunluğu ise yataklı tedavi birimlerinde çalışacak.

Sağlık Bakanlığı 2024 personel alımında görev dağılımı ve başvuru şartları

Sağlık Bakanlığı’nın 2024 yılı için planladığı 36 bin sözleşmeli personel alımı kapsamında görev dağılımları belirlendi. Buna göre alınacak personelin bir kısmı acil sağlık hizmetlerinde bir kısmı ilçe sağlık müdürlüklerinde toplum sağlığı merkezlerinde bir kısmı sağlık evlerinde görev yapacak. En büyük grup ise 35 bin 984 kişi ile yataklı tedavi birimlerinde çalışacak.

Sağlık Bakanlığı 2024 personel alımı başvuru şartları ve süreci

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu yıl da başvuruların KPSS puanıyla yapılması bekleniyor. Ön lisans, ortaöğretim ve lisans mezunlarının başvurabileceği alımlarda, adayların KPSS puanları önemli bir kriter olacak. Başvuru süreci ve detayları hakkında resmi açıklamaların önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor. Adaylar başvuru şartları ve süreciyle ilgili güncel bilgilere Sağlık Bakanlığı’nın resmi kanallarından erişebilirler.

Sağlık Bakanlığı 2024 personel alımı tarihleri açıklandı mı?

Sağlık Bakanlığı’nın sözleşmeli personel alımı başvuru tarihleri henüz netlik kazanmadı. Konuyla ilgili detaylı açıklamanın önümüzdeki haftalarda yapılması bekleniyor. Adaylar başvuru süreci ve şartlarıyla ilgili güncel bilgilere Sağlık Bakanlığı ve ÖSYM’nin resmi kanallarından ulaşabilecekler.