Bakanlık’ta işiniz anında hazır! 2 dev kurum personel alacak

Bakanlık’ta işiniz anında hazır! 2 dev kurum personel alacak

İŞKUR üzerinden 2 kurum dev iş ilanı yayımladı. Milli Savunma Bakanlığı ve DSİ işçi alımı yapacağını duyurdu. Peki bu ilanlara başvurmak için gerekli koşullar neler? Kimler başvuruda bulunabilecek? İşte detaylar…

Milli Savunma Bakanlığı sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. İŞKUR üzerinden başvuru yapılabilen ilanda başvuru koşulları yer alıyor. Şartlara uygun adaylar ilanlara başvuruda bulunabiliyor. DSİ Samsun 7. Bölge Müdürlüğü İŞKUR aracılığıyla 5 geçici işçi alımı için ilan yayımladı. Bu işçiler kamu binalarının bakımı temizliği ve çevre düzenlemesi gibi görevlerde istihdam edilecek. İşler arasında DSİ tesislerinin iç ve dış temizliği bahçe bakımı basit onarımlar ve çevre düzenlemesi yer alıyor.

180 Günlük Çalışma Süresi Olacak

Başvurular 24 Mayıs 2024 ile 28 Mayıs 2024 tarihleri arasında kabul edilecek. Adayların Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı olmaları 18 yaşını doldurmuş olmaları ve son bir yıldır İlkadım ilçesinde ikamet etmeleri gerekiyor. Başvuru yapacak adayların kamu hizmetlerinden yasaklı olmamaları, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan gelir veya aylık almamaları şartı aranıyor. Çalışma süresi 10 Haziran 2024’te başlayacak. 9 Aralık 2024’te sona erecek olan işlerde günlük çalışma süresi 9 saat olarak belirlendi.

Devlet Su İşleri Samsun 7. Bölge Müdürlüğü yeni personel alımı için İŞKUR aracılığıyla ilan yayımladı. Bu ilanda kamu kurumlarında bakım temizlik ve çevre düzenlemesi işleri için 5 geçici işçinin işe alınacağı belirtildi. Başvurular İŞKUR üzerinden veya DSİ Samsun 7. Bölge Müdürlüğü’ne şahsen yapılabilecek.

10 Haziran İtibariyle 3 Aylık Süreç Başlayacak

Alınacak personeller DSİ binalarının iç ve dış temizliği bahçe bakımı basit onarım işleri ve çevre düzenlemesi gibi çeşitli görevlerde çalışacak. Çalışma süresi 10 Haziran 2024 tarihinde başlayacak ve 9 Aralık 2024 tarihinde sona erecek. Toplamda 180 gün sürecek olan bu işlerde günlük çalışma saati 9 saat olarak belirlenmiş durumda.

Başvuru yapacak adayların bazı koşulları karşılamaları gerekiyor. Öncelikle Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı olmaları ve 18 yaşını doldurmuş olmaları şartı aranıyor. Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamaları ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan gelir veya aylık almamaları gerekiyor. İkamet şartı olarak ise başvuru yapacak kişilerin adrese dayalı kayıt sistemine göre son bir yıldır İlkadım ilçesinde ikamet ediyor olmaları gerekiyor.

Başvurular 24 Mayıs 2024 ile 28 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar başvurularını İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinden veya DSİ Samsun 7. Bölge Müdürlüğü’ne şahsen yapabilecekler. Başvuruların ardından uygun adaylar belirlenecek ve işe alım süreci tamamlanacak. DSİ dışında Milli savunma bakanlığı da işçi alımına dair bir ilan yayımladı.

Milli Savunma Bakanlığı İşçi Alımı

Milli Savunma Bakanlığı 2024 yılı için Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralanan Statüsünde sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. Başvurular İŞKUR aracılığıyla 27-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak. Bu alım kapsamında adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. Son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş ve 36 yaşından gün almamış olmaları şartı aranıyor.

Adayların affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar milli savunmaya karşı suçlar, devletin sırlarına karşı suçlar ve casusluk gibi suçlardan mahkûm olmamış olmaları gerekiyor.

Zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma gibi suçlardan da mahkûmiyet geçmişi olmaması şartı var. Başvuru yapacak adayların devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği mensubiyeti veya iltisakı bulunmamalı.

Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış bu örgütlere yardım etmemiş ve kamu imkanlarını bu örgütleri desteklemek için kullanmamış veya kullandırmamış olmaları gerekiyor.  Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak da önemli bir başvuru kriteri olarak belirtiliyor. Adayların askerlikle ilişiği olmaması, yani askerlik hizmetini yapmış tecilli veya muaf olması gerekiyor. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmaları gerekiyor. Başvuruların İŞKUR üzerinden yapılacak olması iş arayanlar için süreci daha erişilebilir kılıyor.