Meteoroloji’den ortalık karıştıracak KIRMIZI ALARM! O illerde olan kaçacak delik arayacak

Meteoroloji’den ortalık karıştıracak KIRMIZI ALARM! O illerde olan kaçacak delik arayacak

Tam yaz geldi derken yağışlar geri mi dönüyor? Meteorolojiden tam 5 il için uyarı geldi. İşte İstanbul Ankara İzmir hava durumları…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün güncel verilerine göre önümüzdeki 7 günlük süreçte yağışlı bir hava dönemi başlıyor. Sıcaklıklar Cuma gününden itibaren mevsim normallerine geri dönecek. MGM tarafından yapılan uyarıya göre 5 il için sarı kodlu yağış uyarısı bulunmakta. Ayrıca Marmara’nın güneyi Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde toz taşınımı beklentisi var. İşte hava durumuyla ilgili detaylar…

Meteoroloji hava durumu değerlendirmesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre ülke genelinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. İç Ege Batı Akdeniz’in iç kesimleri Doğu Anadolu’nun doğusu Konya, Eskişehir ve Adana çevreleri Ankara’nın güneyi Rize ve Artvin’in iç kesimleri ile İskenderun Körfezi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminde yerel olarak sağanak yağışlar görülecek. 

Bazı bölgelerde gök gürültülü sağanak yağışlar da bekleniyor. Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde toz taşınımı yaşanması öngörülüyor. Vatandaşların bu duruma karşı dikkatli olmaları ve meteorolojik uyarıları takip etmeleri önem taşıyor.

Bugün iç kesimlerde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artması beklenirken diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak. Genellikle mevsim normalleri civarında seyredecek olan sıcaklıklar iç ve batı kesimlerde yer yer mevsim normallerinin üzerinde olacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek. Yağış alan bölgelerde yağış anında yer yer kuvvetli rüzgarlar bekleniyor. Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde toz taşınımı olacağından görüş mesafesinde düşüş hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor. 

Ülke geneli hava durumu nasıl olacak?

Ülke genelindeki hava durumu önümüzdeki günlerde değişiyor. Genellikle mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların Cuma gününden itibaren iç ve doğu kesimlerde azalması bekleniyor. Bu durum hava sıcaklıklarının mevsim normallerine yakın seviyelere geri dönmesine neden olacak.

Ülke genelinde hava durumu önümüzdeki günlerde çeşitlilik gösterecek. İşte bazı bölgelerde beklenen hava koşulları:

Marmara Bölgesi

  • Edirne: 13°C, 29°C arası parçalı ve az bulutlu.
  • İstanbul: 14°C, 25°C arası parçalı ve az bulutlu.
  • Kırklareli: 12°C, 27°C arası parçalı ve az bulutlu.
  • Kocaeli: 15°C, 31°C arası parçalı bulutlu.

Ege Bölgesi

Genel olarak parçalı ve az bulutlu iç kesimlerinde zamanla çok bulutlu. Öğleden sonra İç Ege’de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Toz taşınımı olabilir.

Akdeniz Bölgesi

Parçalı ve az bulutlu iç kesimlerde yer yer çok bulutlu. Batı Akdeniz’in iç kesimleri Adana çevreleri ve İskenderun Körfezi’nde öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Batı Akdeniz’de toz taşınımı olabilir.

İç Anadolu Bölgesi

Parçalı ve yer yer çok bulutlu öğleden sonra Eskişehir Konya çevreleri ile Ankara’nın güney kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi

Batı Karadeniz genelinde parçalı ve az bulutlu geçecek. Orta ve Doğu Karadeniz’de parçalı iç kesimlerinde yer yer çok bulutlu. Rize ve Artvin’in iç kesimlerinde öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

Doğu Anadolu Bölgesi

Parçalı ve çok bulutlu doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.