Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden açıklama! Hafta sonu 81 ilde felaket yaşanacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden açıklama! Hafta sonu 81 ilde felaket yaşanacak

Mevsim sıcaklıkları sürekli değişiklik gösterirken, hafta sonu kaçamağı planlayanlar hava durumunu yakından takip ediyor. Peki 25-26 Mayıs tarihlerinde ülkemizde hava sıcaklıkları nasıl olacak? Bölge bölge hava durumu …

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugünün ve hafta sonunun hava durumu raporlarını açıkladı. İç kesimlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin biraz altında diğer bölgelerde ise normallerinde seyredeceği belirtilirken; 16 şehir için sarı kodlu, Hatay için ise turuncu kodlu kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı.

81 ilde rüzgâr durumu

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerinden eseceği, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ise güney yönlerden hafif ve zaman zaman orta kuvvette rüzgarların etkili olacağı tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgarlar bekleniyor. Bu bölgelerde rüzgarın hızı 40 – 60 km saat arasında değişecek. Kuvvetli rüzgâr nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması ve gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor.

Hafta Sonu Hava Durumu Tahmini

İstanbul

24 Mayıs 2024 Cuma günü İstanbul’da hava parçalı bulutlu ve sıcaklık 24 derece olacak. 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü güneşli bir hava beklenirken sıcaklık yine 24 derece olacak. 26 Mayıs 2024 Pazar günü de güneşli geçecek ve sıcaklık 23 derece civarında olacak. 27 Mayıs 2024 Pazartesi günü hava güneşli sıcaklık 23 derece olacak. 28 Mayıs 2024 Salı günü ise yağmurlu bir hava bekleniyor. Sıcaklık 23 derece olacak.

Ankara

24 Mayıs 2024 Cuma günü Ankara’da sağanak yağış bekleniyor ve sıcaklık 20 derece olacak. 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü bulutlu bir hava ve 21 derece sıcaklık tahmin ediliyor. 26 Mayıs 2024 Pazar günü parçalı bulutlu bir hava ve 23 derece sıcaklık bekleniyor. 27 Mayıs 2024 Pazartesi günü sağanak yağış beklenirken sıcaklık 20 derece olacak. 28 Mayıs 2024 Salı günü ise güneşli bir hava ve 22 derece sıcaklık öngörülüyor.

İzmir

24 Mayıs 2024 Cuma günü İzmir’de hava güneşli ve sıcaklık 28 derece olacak. 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü de güneşli bir hava bekleniyor ve sıcaklık 29 derece olacak. 26 Mayıs 2024 Pazar günü hava güneşli ve sıcaklık 26 derece olacak. 27 Mayıs 2024 Pazartesi günü de güneşli geçecek ve sıcaklık 26 derece olacak. 28 Mayıs 2024 Salı günü güneşli bir hava bekleniyor ve sıcaklık 28 derece olacak.

Bugünün Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 25 Mayıs 2024 Cuma günü için yaptığı değerlendirmelerde ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir havanın hakim olacağını belirtti. Marmara’nın doğusu Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Zonguldak, Düzce, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Yağışların İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Ankara, Çankırı, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın batısı ve Mersin’in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli, Hatay çevrelerinde ise çok kuvvetli olması bekleniyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

Yağışların etkili olduğu yerlerde vatandaşların tedbirli olması şart

Meteoroloji Müdürlüğü, vatandaşların belirtilen bölgelerde tedbirli olmaları gerektiğini vurguluyor. Kuvvetli yağışlar nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması, dışarı çıkarken yağmurluk veya şemsiye gibi koruyucu önlemler alınması gibi oldukça önem taşıyor. Özellikle Hatay ve sarı kodlu uyarı yapılan 16 ilde yaşayanların, meteorolojik uyarıları yakından takip etmeleri öneriliyor.