Dünyanın En İyi Havayolu Firmaları Açıklandı. THY Kaçıncı Sırada?

havayolu firmalari thy

Dünyaca ünlü bagaj depolama uygulaması Bounce, dünya genelinde 60 havayolunu karşılaştırarak en iyi uluslararası havayolu şirketlerini belirledi. Bu değerlendirme yapılırken zamanında varış, uçuşlar, iptaller, yemek, uçak içi eğlence, koltuk konforu, personel hizmet kalitesi, ücretsiz taşıma ödeneği, ücretsiz kontrol edilmiş yurt içi ve uluslararası ödenek gibi faktörler dikkate alındı. İşte Bounce’un belirlediği en iyi 10 havayolu şirketi:

  1. Japan Airlines: Genel puan 8,28. Japan Airlines; yemek, koltuk konforu, personel hizmeti ve uçak içi eğlence konularında beş üzerinden dört puan aldı. Ayrıca %88,36 zamanında varış oranına sahip.
  2. Singapore Airlines
  3. Qatar Airways
  4. Korean Air
  5. Vistara (Hindistan)
  6. All Nippon Airways (Japonya)
  7. Ethiopian Airlines (Etiyopya)
  8. Air India (Hindistan)
  9. Azul Airlines (Brezilya)
  10. Emirates and Vietnam Airlines (berabere)

Bu liste, bazı kişiler tarafından adaletli bulunmadı. Özellikle, Türk Hava Yolları gibi tanınmış havayolu şirketlerinin yer almaması tepki çekti. Özellikle Brezilya’nın düşük maliyetli havayolu şirketi Azul’un listede yer alması eleştirildi.

Öte yandan, havacılık sektöründe en çok takdir gören Dünya Havayolu Ödülleri listesi farklı bir sıralama sunuyor. Bu listede Singapore Airlines birinci sırada yer alırken, Japan Airlines beşinci sırada bulunuyor ve Türk Hava Yolları da altıncı sırada kendisine yer bulmuş durumda.

Özetle:

  • Japan Airlines, Bounce’un listesinde en iyi havayolu şirketi seçildi.
  • Türk Hava Yolları, Bounce’un listesinde yer almazken, Dünya Havayolu Ödülleri listesinde altıncı sırada.
  • Singapore Airlines, Dünya Havayolu Ödülleri’nde birinci, Bounce’un listesinde ikinci sırada.
  • Listenin değerlendirme kriterleri arasında zamanında varış oranı, uçuşlar, iptaller, yemek kalitesi, uçak içi eğlence, koltuk konforu, personel hizmet kalitesi ve ücretsiz bagaj hakları bulunuyor.