Ev alacaklara ilaç gibi kampanya! 0.69 faiz oranıyla konut sahibi olmayan kalmayacak

Ev alacaklara ilaç gibi kampanya! 0.69 faiz oranıyla konut sahibi olmayan kalmayacak

Yeni evim projesi ev almak isteyenlere ilaç gibi geldi. Ev alma hayali kuran ama yüksek faizlerden fırsat bulamayanlar, 0.69 faiz oranı ile konut sahibi olabilecek. Devlet bankalarının sağladığı imkanın detayları neler? Kimler başvuru yapabilir? İşte detaylar…

Orta gelirli vatandaşlara yönelik sunulan konut desteği kapsamında, uygun fiyatlı kredi desteği sağlanacak. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte yürütülen bu programın şartları ve detayları açıklandı. Bakan Nebati’nin yaptığı açıklamalara göre; ülke üç bölgeye ayrılarak, her bölge için özel kredi tutarları sunulacak.

Program kapsamında; İstanbul Ankara İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla illeri ile diğer tüm iller üç farklı bölge olarak sınıflandırıldı. 1. Bölge olarak belirlenen İstanbul’da en fazla 5 milyon TL, 2. Bölgedeki illerde en fazla 3 milyon TL ve 3. Bölgedeki illerde ise en fazla 2 milyon TL kredi desteği sağlanacak. Bu krediler sadece sıfır konutlara yönelik olarak verilecek.

Programdan yararlanabilmek için başvuru sahiplerinin belirli şartları karşılaması gerekiyor. Öncelikle hane -halkı toplam geliri dikkate alınarak değerlendirme yapılacak. Ayrıca başvuru sahiplerinin halihazırda bir konutu olmaması ve son bir yıl içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olması gerekmekte. 

Konut kredisi hesaplama orta gelirliye yeni evim projesi

İstanbul ve diğer 2. Bölge illerinde konut almak isteyenlerin; son bir yılda bu illerde ikamet etmiş olması şartı aranacak. 3. Bölgedeki illerde ise ikamet şartı bulunmamakta. Alınan konutlar beş yıl boyunca satılamayacak. Programda asgari peşinat oranı % 10 olarak belirlenmiş olup, azami 15 yıl vade ile kredi sağlanacak. Faiz ve kar payı oranları ise %0,69’dan başlayan oranlarla uygulanacak. Bu avantajlı şartlar orta gelirli vatandaşların daha kolay ev sahibi olmasını amaçlıyor.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank orta gelirli vatandaşlara yönelik konut kredisi desteği müjdesi ile dikkat çekiyor. %0,69 faiz oranıyla sunulan bu konut kredisi, özellikle 10 ve 15 yıllık vadelerde avantajlı seçenekler sunuyor. Bu kapsamda konut sahibi olmayı düşünenler için hesaplamalar yapılarak projenin şartları ve ödeme planları detaylandırılıyor.

Konut kredisi hesaplama nasıl yapılır?

Ziraat Bankası’nın konut kredisi hesaplama bölümüne girerek, ihtiyacınıza uygun konut kredisi hesaplamalarını kolayca yapabilirsiniz. Bu bölümde kredi tutarınızı vade sayısını ve faiz oranını belirterek ödeme planınızı oluşturabilirsiniz. 

  • İlk olarak farklı kredi türleri arasından konut kredisi seçeneğini işaretleyin.
  • Çekmek istediğiniz kredi miktarını girin.
  • Kullanmak istediğiniz vade sayısını seçin.
  • Uygulanan faiz oranını belirleyerek kredinizi hesaplayın.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Hesaplama Örnekleri

500.000 TL 15 Yıl Vadeli Konut Kredisi

Faiz Oranı %0,69

Aylık Taksit 4.859,43 TL

Toplam Geri Ödeme 874.697,78 TL

750.000 TL 15 Yıl Vadeli Konut Kredisi

Faiz Oranı: %0,69

Aylık Taksit: 7.289,15 TL

Toplam Geri Ödeme 1.312.046,67 TL

1.000.000 TL 15 Yıl Vadeli Konut Kredisi

Faiz Oranı: %0,69

Aylık Taksit: 9.718,86 TL

Toplam Geri Ödeme: 1.749.395,57 TL

2.000.000 TL 15 Yıl Vadeli Konut Kredisi

Faiz Oranı: %0,69

Aylık Taksit: 19.437,73 TL

Toplam Geri Ödeme: 3.498.791,13 TL

Bu hesaplamalar konut sahibi olmak isteyen orta gelirli vatandaşlar için büyük bir fırsat sunuyor. Özellikle uzun vadede düşük faiz oranları ile ödeme kolaylığı sağlanarak, ev sahibi olma hayali daha erişilebilir hale geliyor. Proje hakkında daha fazla bilgi almak ve başvuru yapmak isteyenler; Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın resmi internet sitelerini ziyaret edebilir veya en yakın şubelerine başvurabilir.