Învățare creativă: relația dintre artă și educație

Studiile care măsoară gândirea creativă, gândirea critică, rezolvarea de probleme și abilitățile de raționament au arătat că aceste funcții cresc și se dezvoltă odată cu includerea predării artei în educație. Învățare creativă: relația dintre artă și educație a devenit extrem de importantă datorită cercetării.

Ce este învățarea creativă?

În procesul de învățare creativă, profesorul stârnește interesul elevilor față de materialul de învățare și apoi îi îndrumă pe elevi să creeze singuri o problemă sau să prezinte unele probleme și le cere elevilor să folosească toate resursele disponibile pentru a găsi în mod creativ cea mai bună soluție satisfăcătoare.

Învățare creativă:Pentru a înțelege relația dintre artă și educație, trebuie să știm exact ce este educația creativă.

Educație creativă și punct de plecare

1960-1979 Începând cu anii 1960, importanța pe care Japonia a acordat-o educației creative a permis formarea unei „clase de invenții”, producând aproximativ 250 de scrieri creative traduse și contribuind la activități aplicate.

Germania a introdus acest lucru pentru toate nivelurile de școală primară și secundară. Cu școlarii gândind diferit la clasă, interesul larg răspândit pentru educație după războiul mondial, formarea fundamentală a unui sistem teoretic, predarea creativă a devenit o tendință globală.

Pe baza situațiilor sociologice și istorice din diferite părți ale lumii, a devenit clar că noua generație trebuie să-și schimbe viziunea asupra lumii.

Pentru a susține statutul de țară „dezvoltată” a instinctului de luptă al oamenilor, era nevoie de o generație cu standarde educaționale înalte și capabilă de noi producții cu perspective diferite. O astfel de cerere istorică este folosită astăzi împreună cu arta și educația pentru a pune bazele generațiilor creative.

Continuăm articolul nostru intitulat Învățare creativă: relația dintre artă și educație, care a devenit unul dintre cele mai cercetate subiecte din domeniul artei și educației…

Vă poate interesa: Modalități de auto-învățare: Arta de a învăța în epoca modernă

Creativitate și educație

Să începem cu faptul că îi ajută pe elevi să gândească și să-și folosească imaginația. Copilul învață să întrebe și i se dezvoltă curiozitatea. Curiozitatea creează capacitatea de a accesa informații, de a testa acuratețea informațiilor, capacitatea de a gândi critic și dorința de a cerceta.

Învățare creativă: în relația dintre artă și educație; O întrebare adresată de un copil te poate face să te gândești și să găsești un răspuns. Așadar, să nu-i tăcem, să-i călăuzăm pe această cale și să le arătăm căile de a ajunge la cunoaștere.

Cum să creezi un mediu educațional creativ?

Profesorul afirmă că poate diversifica activitățile colegilor săi în funcție de mediul de clasă, student sau catedră și că dorește să creeze un mediu de învățare în care să existe o comunicare puternică, în care fiecare elev să poată participa la proces simultan și ideile pot fi generate.

Formatorii afirmă că, prin aplicarea tehnicilor creative de învățare, elevii ating obiectivul într-un mod interesant, distractiv jucându-se și mult mai mult decât și-au imaginat în acest timp. Afirmând că nu există o formulă unică pentru un mediu de învățare creativ, profesorul subliniază că entuziasmul, fericirea și entuziasmul elevilor în lecțiile lor merită toată oboseala.

yaratıcı öğrenme
Învățare creativă

Care sunt dimensiunile cognitive ale creativității?

Există multe teorii despre învățarea și educația creativă. Deși practicile creative de învățare sunt mai utilizate astăzi, teoretic ele au o istorie mai veche în științele educației. Să explice relația dintre creativitate și procesele cognitive cu una dintre teoriile importante pe acest subiect;

Patru dimensiuni ale creativității conform lui Fisher:

  1. Flexibilitate
  2. Originalitate
  3. prelucrare mecanică
  4. Fluenţă

Faza de evaluare și implementare este cea mai dificilă fază a creativității. Diferența dintre antreprenorii de succes și alți antreprenori este că aceștia au făcut un raționament solid despre ideile care pot fi implementate.

Deci, după ce am întrebat ce este învățarea creativă, care este răspunsul la întrebarea cum și care sunt etapele acesteia? Iată etapele creativității.

Etapele creativității

Creativitatea este teoretic supusă anumitor etape. Cel mai important factor în acest sens este dorința de a obține cea mai mare eficiență prin plasarea acestora în anumite procese de producție.

Etapele creativității sunt următoarele:

  • Nevoie:Aceasta implică procesul de a realiza că există o problemă, neregulă sau nevoie, de a realiza că un nou produs sau idee trebuie să fie produs și de a decide să găsească o soluție.
  • Pregătire – Colectarea datelor:Este etapa de obtinere a informatiilor necesare prin identificarea nevoii, problemei, deficientei si dificultatii actuale.
  • Dezvoltarea ideii – Planificare:În această etapă, care poate fi numită și perioada de incubație, sugestiile de rezolvare a problemelor sunt definite și imaginate ca idei.
  • Analiză a realității:Se examinează posibilitățile de aplicare, fezabilitatea și producbilitatea propunerilor de soluții planificate.
  • Punerea în practică a ideilor:Soluțiile identificate ca utile sunt luate și utilizate, produse și implementate.

Utilizarea acestei metode, urmând anumite etape, vă va permite să obțineți rezultate mai eficiente în atingerea obiectivelor dvs. creative de învățare.

yaratıcı öğrenme

Relația dintre artă și educație

Gândirea creativă nu este o destinație, ci o cale de călătorie. Se întâmplă atunci când o persoană găsește un nou răspuns la o problemă veche sau se gândește la ce s-ar fi putut întâmpla dacă ceva nu s-ar fi întâmplat.

Creativitatea apare atunci când un individ își imaginează sau își imaginează ceva într-un fel. Copiii fac asta jucându-se, ascultând povești sau construind castele de nisip.

Adulții fac asta atunci când citesc o carte, plănuiesc o călătorie sau se întreabă ce să facă cu banii din conturile lor bancare.

Creativitatea în artă

Creativitatea a fost recunoscută ca o caracteristică a oamenilor extraordinari de secole și a fost folosită în primul rând în domeniul artelor vizuale. Așa cum există o linie fină între geniu și nebunie, opiniile neștiințifice au fost acceptate până de curând.

Următoarele cuvinte ale lui Baltacıoğlu despre creativitatea în artă sunt interesante: „… Arta nu este creativă, este evocatoare, provocatoare.”

Emoția estetică apare prin trezirea și conștientizarea emoțiilor biopsihologice sau sociopsihologice, cum ar fi dorința, care există la oameni, dar rămân inconștiente. În acest caz, fiecare operă de artă nu este o tehnică care insuflă una dintre emoțiile enumerate în teoria valorii, ci o tehnică care trezește diverse emoții care trăiesc în subconștient și le aduce la nivel conștient.

Gândirea este o cerință a gândirii creative. Elementul care leagă strâns arta și creativitatea este mintea. Artă; creează frumusețe, perfecțiune, armonie și ordine. Ne face vizibile lucrurile care apar din fantezii, exprimă plăcere sau neplăcere, sunt de neatins și invizibile la prima vedere.

Creativitate și educație

Pe măsură ce nivelul de educație crește, crește și nivelul de creativitate. Cu toate acestea, educația formală suplimentară poate reduce succesul creativ al unui individ, iar această situație este observată și în anii de gimnaziu și liceu.

Şcoală; Întărește dominația minții și a logicii prin alegerea necunoscutului și a originalului. Ea provoacă sterilizarea gândirii eliminând noul, tulburătorul și absurdul.

Mai mult, potrivit lui Sunguri, „… această situație este întărită de programe de antrenament și tutoriale și devine un dispozitiv care reglează creierul stâng…” Potrivit acestuia, oamenii supraeducați devin mai puțin creativi. Pentru că învață din pericolele greșelilor și eșecurilor de-a lungul vieții.

În cercetare și creativitate, există sute de greșeli și un singur succes. Pentru ca copilul să producă gânduri creative, el/ea trebuie să fie deschis și receptiv la stimulii externi și în același timp să fie conștient de emoțiile, dorințele, imaginația și reacțiile sale interne. Fără îndoială, copilul care devine conștient de observații nu va avea dificultăți în a le reflecta și a le exprima în multe moduri diferite.

Articolul nostru intitulat Creative Learning: The Relationship between Art and Education, pe care l-am cercetat și compilat pentru dvs., constă în rezultatele cercetării științifice.

<p>Postarea Învățare creativă: relația dintre artă și educație a apărut pentru prima dată pe personalul academic.</p>